,

Νέο ηλεκτρονίκητο Opel Ampera-e


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση φέρνει η Opel. Το ηλεκτρικό Ampera-e που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ανεβάζει πολύ τον πήχη και μαζί τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση. Μπορεί να διανύσει μέχρι και 500 χιλιόμετρα, ενώ όταν αποφορτιστεί η μπαταρία με φόρτιση μόλις μισής ώρας μπορεί να διανύσει επιπλέον 150 χιλιόμετρα.

Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κύκλος δοκιμής των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας δεν αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα, αφού ο οδηγός έχει να αντιμετωπίσει πολλούς εξωτερικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, το στυλ οδήγησης, το επιπλέον βάρος, η μορφολογία του εδάφους που επιβαρύνουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Με βάση τις μετρήσεις που έγιναν από τους επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας συνδυάστηκαν πολλοί τέτοιοι παράγοντες ώστε τα αποτελέσματα που να προκύψουν να προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα. Με βάση τη δοκιμή και τους εξωτερικούς παράγοντες οι μηχανικοί της εταιρείας προσδιορίζουν ότι το μοντέλο μπορεί να διανύσει με δυσμενείς συνθήκες οδήγησης πάνω από 380 χιλιόμετρα.

Άξιο λόγου είναι ότι το μοντέλο προσφέρει μεγάλη ευκολία και άνεση στους επιβάτες ακόμη και σε πολύωρα ταξίδια. Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα αποδίδει 204 ίππους και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150χλμ/ώρα προς όφελος της οικονομίας. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 έως 50 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα. Αν και η μπαταρία βρίσκεται στο πάτωμα της καμπίνας, εντούτοις αυτή δεν χάνει σε χώρο και παρέχει όλη εκείνη την ευρυχωρία στους πέντε επιβάτες. Το Ampera-e έχει μήκος 4,17μ και ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 381 λίτρα. Η μπαταρία με 288 κυψέλες ιόντων λιθίου και χωρητικότητα 60 kWh εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη LG Chem.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.