,

Το Koenigsegg Agera RS καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας


Το Koenigsegg Agera RS καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Πριν λίγο καιρό το εξωπραγματικό Agera RS κατάφερε να κλέψει τα σκήπτρα από την νέα Bugatti Chiron βελτιώνοντας κατά 5,5 δευτερόλεπτα το χρόνο επιτάχυνσης από «0-400 χλμ.ώρα» και πλέον, προσθέτει στο βιογραφικό του ένα ακόμα ρεκόρ που μέχρι πρότινος ανήκε στη γαλλική φίρμα.

Ο λόγος για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για «street legal» αυτοκίνητο, το οποίο από τις 4 Ιουλίου 2010 και έως το περασμένο Σάββατο ανήκε στην Bugatti Veyron Super Sport με 431 χλμ./ώρα και πλέον ανήκει στο Agera RS το οποίο και στην αντίστοιχη απόπειρα της Koenigsegg να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Νεβάδα, κατέγραψε 447,5 χλμ./ώρα.

Όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί για τα ρεκόρ Guinness το Agera RS πραγματοποίησε εις διπλούν το παραπάνω ρεκόρ και σε αντίθετες κατευθύνσεις σε ένα δρόμο κάπου μεταξύ Las Vegas και Pahrump και αφού οι ιθύνοντες της Koenigsegg είχαν εξασφαλίσει τις προβλεπόμενες άδειες από τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η Koenigsegg το ρεκόρ καθώς και τα δεδομένα της διαδικασίας καταγράφηκαν και επιβεβαιώθηκαν επί τόπου από την Racelogic. Σύμφωνα δε με αυτά, στον πρώτο γύρο το Agera RS ανέπτυξε ταχύτητα 437,7 χλμ./ώρα και στο δεύτερο το εντυπωσιακό μέγεθος των 457,5 χλμ./ώρα από όπου και προέκυψε ο μέσος όρος των 447,5 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές που επέτρεψαν στο Agera RS να ανελιχθεί στην κορυφή της ελίτ των super sportscars σε ό,τι αφορά την ταχύτητα, υπενθυμίζεται ότι στα «σπλάχνα του» βρίσκεται ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας συνδυαστικής ισχύος 1.360 ίππων και 1.371 Nm ροπής ο οποίος σε συνάρτηση με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου το οποίο διαμορφώνεται σε 1.295 κιλά επέτρεψε στο σουηδικό υπεραυτοκίνητο την κατάκτηση όλων των παραπάνω ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την ιδιότυπη κόντρα ταχύτητας ανάμεσα στην Bugatti και την Koenigsegg η γαλλική φίρμα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη καθώς όταν ανακοίνωσε το ρεκόρ επιτάχυνσης από «0-400» που στη συνέχεια καταρρίφθηκε από το Agera RS, επιφυλάχθηκε να καταρρίψει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας μέσα στο 2018 με μια νέα εκδοχή της Chiron.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.