,

Τα χαρακτηριστικά και η τιμή των νέων iPhone


Τα χαρακτηριστικά και η τιμή των νέων iPhone
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ως το μεγαλύτερο βήμα της Apple προς το μέλλον χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, τη νέα «έξυπνη» συσκευή κινητής τηλεφωνίας iPhone X, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης. Το νέο smartphone -στο οποίο ο Κουκ αναφέρθηκε ως «δέκα»- δεν περιλαμβάνει το κλασικό φυσικό κεντρικό κουμπί που είχαν μέχρι τώρα όλα τα iPhone, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία FaceID θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα της συσκευής, αντί για το δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ μπορεί να λειτουργεί ακόμα και στο σκοτάδι, αφού διαθέτει 30.000 υπέρυθρες κουκίδες για τον έλεγχο της ταυτότητας του ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η Apple εισαγάγει νέους κινούμενους χαρακτήρες, με την ονομασία «animoji». Το κινητό θα αναγνωρίζει τις γκριμάτσες που παίρνει ο κάτοχός του και θα τις μετατρέπει σε μικρούς χαρακτήρες, υπό τη μορφή ενός ρομπότ, μιας αλεπούς και ενός μονόκερου. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν animoji μόνο σε κατόχους άλλων iPhone X.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή που βρίσκεται στην καρδιά της συσκευής, αυτός είναι ο νέος A11 Bionic με ενσωματωμένη τεχνολογία Neural Engine και ο οποίος είναι πλέον 6πύρηνος -σε σύγκριση με τον 4πύρηνο Α10 που είχε κυκλοφορήσει το περασμένο έτος. Σύμφωνα με την Apple, ο Α11 έχει κατά 30% ταχύτερα γραφικά και είναι κατά 70% πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του. Παράλληλα, επεκτείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά δύο ώρες σε σύγκριση με το iPhone7.

Τα χαρακτηριστικά και η τιμή των νέων iPhone

Το iPhone X είναι μία ειδική επετειακή έκδοση για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της σειράς, ενώ τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι στην ουσία οι αναβαθμίσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντίστοιχα.

Στα κυριότερα χαρακτηριστικά τους τα νέα smart phone διαθέτουν:

– Το iPhone X θα έχει οθόνη OLED 5,8 ιντσών και κυρτά άκρα.

– Θα έχει 3GB μνήμης RAM, όσο και το iPhone 8 Plus, καθώς και εξαπύρηνο επεξεργαστή.

– Απομακρύνεται το κεντρικό πλήκτρο και αντικαθίσταται από ένα εικονικό στην επιφάνεια εργασίας, που θα συνοδεύεται επίσης από νέο πίνακα εργαλείων.

– Η συσκευή θα ξεκλειδώνει με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου «Face ID».

– θα διαθέτεΙ τουλάχιστονι μία κάμερα 12 megapixel στην πίσω πλευρά και μία selfe κάμερα 7 megapixel στην μπροστά πλευρά. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι πίσω κάμερες θα είναι δύο.

– Το πίσω μέρος της συσκευής θα αποτελείται από γυαλί αντί του αλουμινίου που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα

– θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση

Τα χαρακτηριστικά και η τιμή των νέων iPhone

Οι τιμές πώλησης είναι ήδη γνωστές για τις ΗΠΑ και για τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα με τιμή που αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα άνω των 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα το iPhone X αναμένεται να διατεθεί για παραγγελίες για την Ελλάδα από 27 Οκτωβρίου και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 3 Νοεμβρίου. Τα iPhone 8 και 8 Plus θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο στις 29 Σεπτεμβρίου και η τιμή εκτιμάται ότι θα ξεπερνάει των τιμών που έχει ανακοινώσει η εταιρεία για την Αμερική.

Οι τιμές πώλησης στις ΗΠΑ:

  • iPhone Χ 64GB: 999 δολάρια
  • iPhone Χ 256GB: 1.149 δολάρια
  • iPhone 8 Plus 64GB: 799 δολάρια
  • iPhone 8 Plus 256GB: 949 δολάρια
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.