,

Οι αλλαγές που φέρνει το iOS 11 σε iPhone και iPad


Οι αλλαγές που φέρνει το iOS 11 σε iPhone και iPad
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τη διάθεση του νέου λειτουργικού της συστήματος iOS 11 ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών WWDC, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο iOS θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές 64-bit, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια θα σταματήσουν να δουλεύουν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η νέα έκδοση του iOS θα διαθέτει νέο interface και επανασχεδιασμένο App Store, ταυτόχρονα ωστόσο θα καταργεί την υποστήριξη για συσκευές και εφαρμογές στα 32-bit. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων iPhone 5 και 5C δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού, τόσο για νέες λειτουργίες όσο και για διορθωτικά ασφαλείας. Το iPad 4 θα σταματήσει επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις.

Παράλληλα όμως, οι κάτοχοι νεότερων εκδόσεων των iPhone και iPad, μεταξύ των οποίων του iPhone 7 και των νέων iPad, θα αντιμετωπίσουν επίσης πρόβλημα, αφού ορισμένες εφαρμογές που λειτουργούν στα 32-bit και δεν είναι κωδικοποιημένες να λειτουργούν στα 64-bit θα σταματήσουν να δουλεύουν από τη στιγμή που η συσκευή αναβαθμιστεί στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Για να δείτε εάν έχετε 32μπιτες εφαρμογές στο iPhone ή το iPad σας, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις/Γενικά/Σχετικά/Εφαρμογές (συμβατότητα), όπου θα δείτε τη σχετική επισήμανση περί ασυμβατότητας της τρέχουσας έκδοσης με τη μελλοντική έκδοση του iOS.

Το iOS 11 αναμένεται να γίνει διαθέσιμο ως δωρεάν ενημέρωση στα τέλη του καλοκαιριού.

Συνοπτικά, οι αλλαγές που φέρνει το iOS 11 είναι οι εξής:

  1. Βελτιωμένο multitasking (περισσότερες εφαρμογές τρέχουν την ίδια στιγμή και η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται πιο εύκολη)
  2. Οι χρήστες iPad αρχίζουν να μιλούν για αρχεία -από το Files app βλέπουν και μεταφέρουν αρχεία από το iCloud Drive, το Dropbox, το Box ή τοπικά από το iPad κ.ά. Επίσης, για πρώτη φορά, θα μπορούν να κάνουν copy paste από εφαρμογή σε εφαρμογή.
  3. Οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν πλέον τα εργαλεία ώστε να προσθέσουν ικανότητες machine learning και οι δικές τους εφαρμογές, ώστε να μπορούν να προβλέπουν, να μαθαίνουν και να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του χρήστη, μαθαίνοντας από τον τρόπο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή τους.
  4. Στις ΗΠΑ, θα δείτε χρήστες να χρησιμοποιούν το Apple Pay για να ξεπληρώσουν ο ένας τον άλλο.
  5. Το iPad και το iPhone με iOS 11 απέκτησε λειτουργία Do Not Disturb, ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.
  6. Η Siri γίνεται πιο «έξυπνη», μπορεί να μεταφράσει από τα αγγλικά στα κινέζικα, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και στα ισπανικά και αποκτά νέα φωνή (και προφορά).
  7. Προσθήκες στις Φωτογραφίες και στην Κάμερα για την οργάνωση και την ζωντάνια στις λήψεις.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.