,

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε το Deathly Hallows


Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε το Deathly Hallows
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής της για το σύμβολο του «Deathly Hallows», το οποίο είναι εμφανές σε όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ.

Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αφού αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το «Elder Wand» που συμβολίζεται από μία ευθεία κάθετη γραμμή, το «Resurrection Stone» που είναι ο κύκλος που περιβάλλει την γραμμή και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του «Cloak of Invisibility».

Σύμφωνα με τα βιβλία ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο «Δάσκαλος του Θανάτου».

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται ο Χάρι Πότερ και η ιστορία της μαγείας, η συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, την οποία έβλεπε την νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 45 χρόνων.

«Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Πότερ για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς», δήλωσε η Ρόουλινγκ.

«Κάποια στιγμή την ώρα που έβλεπα την ταινία… η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου πουν ότι έχει πεθάνει», είπε.

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες των δύο συμβόλων και τότε «με έλουσε κρύος ιδρώτας», τόνισε.

Η Ρόουλινγκ έχει μιλήσει ξανά για τον θάνατο της μητέρας της από σκλήρυνση κατά πλάκας αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα «τεράστιο σοκ» γι αυτήν.

Η συγγραφέας, η οποία έχει ιδρύσει την κλινική Άννα Ρόουλινγκ για την έρευνα των νευρολογικών ασθενειών, δήλωσε στην «The Telegraph»: «η μαμά πάντα φαινόταν πολύ νέα. Ήταν αδύνατη, δεν κάπνιζε, δεν έπινε και τα λέω όλα αυτά γιατί όταν διαγνώστηκε στα 35 της χρόνια από μία ασθένεια που θα την σκότωνε ήταν για μας και για όλους όσοι την γνώριζαν ένα τεράστιο σοκ».

Η μεγαλύτερη στεναχώρια για τη Ρόουλινγκ είναι ότι η μητέρα της, στην οποία άρεσε να διαβάζει, δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη της έγινε μία επιτυχημένη συγγραφέας. Δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει τον Χάρι Πότερ, καθώς η Ρόουλινγκ άρχισε να γράφει το πρώτο βιβλίο έξι μήνες πριν τον θάνατό της μητέρας της.

«Ναι, δεν ήξερε, ποτέ δεν έμαθε για τον Χάρι Πότερ, άρχισα να γράφω έξι μήνες πριν πεθάνει κι αυτό είναι οδυνηρό. Μακάρι να το γνώριζε», είπε η συγγραφέας.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.