,

Πανελλήνιες 2017: Βιολογία προσανατολισμού θέματα και απαντήσεις


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Με την εξέταση στα θέματα της Βιολογίας προσανατολισμού ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή η δεύτερη εβδομάδα για τις Πανελλήνιες 2017, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Οι απαντήσεις στα θέματα βιολογίας

Σήμερα στις Πανελλήνιες 2017 διαγωνίζονται στην βιολογία προσανατολισμού οι υποψήφιοι θετικών σπουδών.

Είναι η προτελευταία ημέρα εξετάσεων, καθώς τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας. Με αυτά τα μαθήματα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2017: Βιολογία προσανατολισμού θέματα και απαντήσεις

Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε τα θέματα της βιολογίας προσανατολισμού ακριβώς στις 10:00 πμ  ενώ λίγη ώρα αργότερα θα αναρτηθούν οι απαντήσεις από τα dikaiologitika.gr

Δείτε εδώ τα θέματα και τις απαντήσεις

Την Δευτέρα ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές για ΓΕΛ με μαθήματα Γενικής Παιδείας στο μάθημα των μαθματικών και της ιστορίας.

Από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν και σήμερα τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2017

Αναλυτικότερα, στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.

Δείτε εδώ τα θέματα και τις απαντήσεις για τις πανελλήνιες 2017

Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, έχει την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017.

«Μεγάλης έκτασης, σχεδόν από όλη την εξεταστέα ύλη και κλιμακούμενης δυσκολίας», χαρακτηρίζει τα θέματα της Χημείας η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τα σημερινά θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους. Αναφέρονται σχεδόν σε όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Είναι αντιμετωπίσιμα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές και πιο δύσκολα από τα περυσινά θέματα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας, καθώς «είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους».

«Ζητήθηκε η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από κείμενα που οι υποψήφιοι είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύποι που καλύπτουν όλο το εύρος της, με κάποιες ιδιαιτερότητες, που όμως σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα, αρκεί ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος. Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στις οποίες μπορούσαν να ανταπεξέλθουν χωρίς προβλήματα», καταλήγει η ΟΕΦΕ, τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Τέλος, όσον αφορά στα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με πλήρη κάλυψη της ύλης.

«Η ποσότητα των απαντήσεων στις ομάδες ανοιχτού τύπου (Β, Γ, Δ) ήταν ευρύτερη από προηγούμενες χρονιές, καθώς απαιτούσε προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των ερωτημάτων και σε βάθος γνώση όλης της ύλης», συμπληρώνει η ΟΕΦΕ.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.