,

Ο καφές κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στην υγεία μας


Ο καφές κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στην υγεία μας
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Όσοι πίνουν τρεις ή τέσσερις καφέδες τη μέρα, είναι πιθανότερο να έχουν όφελος στην υγεία τους, παρά κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Πουλ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, αξιολόγησαν στοιχεία από 218 μελέτες.

Οι καφέδες, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Η νέα μελέτη δείχνει επίσης ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, ηπατοπάθειας, άνοιας και ορισμένων μορφών καρκίνου (προστάτη, ενδομητρίου, δέρματος, ήπατος).

Ως λογικά πλαίσια κατανάλωσης νοούνται τα 440 mg καφεΐνης, που αντιστοιχούν σε τρία έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ, ημερησίως. Ο στιγμιαίος καφές περιέχει περίπου 100 mg καφεΐνης και ο καφές φίλτρου 140 mg. Η μεγαλύτερη κατανάλωση δεν σχετίζεται με βλάβη στην υγεία, αλλά τα οφέλη είναι μικρότερα.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, αν και τα αποτελέσματά τους ενισχύουν πρόσφατες μελέτες. Και με εξαίρεση την εγκυμοσύνη και τα οστικά κατάγματα στις γυναίκες, «ο καφές φαίνεται να είναι ασφαλής εντός των συνηθισμένων ορίων κατανάλωσης».

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.