,

Νέα στάση εργασίας στο μετρό

Στάση εργασίας και στον προαστιακό


Νέα στάση εργασίας στο μετρό
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Τη συνέχιση των κινητοποίησεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, μετά τη σημερινή στάση εργασίας που πραγματοποίησαν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Ειδικότερα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Έτσι, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ., ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Το σωματείο αναφέρει πως «το υπουργείο Εργασίας αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».

Τέλος, κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».

Στάση εργασίας και στα τρένα
Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, μεταξύ 10:00 πμ με 1:00 μμ αποφάσισαν ομοφώνα, να πραγματοποιήσουν τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ούτε ο προαστιακός.

«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού.

Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.