,

Γιγάντια αγάλματα ζώων …από στάχυα ρυζιού


Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το ότι στην Ιαπωνία τρώνε πολύ ρύζι, το ξέρει σχεδόν όλος ο κόσμος. Σκηνές με ρυζοχώραφα έχουμε δει σε άπειρες ιαπωνικές κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό, όμως, που δεν σκεφτόμαστε είναι το πού πάνε τα στάχυα του ρυζιού. Ε, λοιπόν, σε μια περιοχή της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, τα στάχυα ρυζιού είναι υλικό για έργα τέχνης!

Εδώ και εννιά χρόνια, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Τέχνης Musashino του Τόκιο παρουσιάζουν κάθε χρόνο γιγάντια γλυπτά από στάχυα ρυζιού στο πάρκο Ουασεγκικάτα. Στο πλαίσιο του Wara Art Festival.

Γιγάντια αγάλματα ζώων ...από στάχυα ρυζιού

Όπου «wara», στην ιαπωνική σημαίνει «στάχυ ρυζιού», το οποίο απομένει μετά το αλώνισμα που ακολουθεί τον θερισμό. Και αντί να χρησιμοποιήσουν τα στάχυα με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε για να φτιάξουν σκεπές είτε για ζωοτροφές, αυτά τα δημιουργικά άτομα τα έχουν ως υλικό για να φιλοτεχνήσουν, φέτος, γιγάντια αγάλματα ζώων: έναν γορίλα, έναν ρινόκερο, ένα λιοντάρι που είναι έτοιμο να εφορμήσει, έναν κροκόδειλο, έναν μαινόμενο ταύρο…

Γιγάντια αγάλματα ζώων ...από στάχυα ρυζιού

Το 2006, οι κάτοικοι της περιοχής Niigata απευθύνθηκαν στο Πανεπιστήμιο Τέχνης Musashino, να τους δώσουν συμβουλές για το πώς θα μπορούσαν να κάνουν τέχνη από τις τεράστιες ποσότητες σταχυών ρυζιού που απέμεναν μετά από το αλώνισμα.

Γιγάντια αγάλματα ζώων ...από στάχυα ρυζιού

Το πρώτο Wara Art Festival διοργανώθηκε το 2008. Από τότε, και κάθε χρόνο, το πανεπιστήμιο στέλνει φοιτητές στην περιοχή για να βοηθήσουν στη δημιουργία γλυπτών από στάχυα ρυζιού.

Γιγάντια αγάλματα ζώων ...από στάχυα ρυζιού

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.