,

Το Athens Photo Festival επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση


Το Athens Photo Festival επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τριάντα χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή, συμπληρώνει φέτος το Athens Photo Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς αλλά και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις δημιουργικές ιδέες και το σκεπτικό, τόσο καταξιωμένων όσο και νέων ανερχόμενων φωτογράφων.

Υπό τον γενικό τίτλο «Still Searching» (Ψάχνοντας Ακόμη) και με εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε φλέγοντα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας.

«Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς τον ρόλο του στη σημερινή εποχή, το Athens Photo Festival εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο», ανέφερε στη παρουσίαση του προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Μανόλης Μωρεσόπουλος σημειώνοντας πως το φεστιβάλ στοχεύει να «λειτουργεί ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές».

Το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ αναπτύσσεται στους δύο ορόφους του Μουσείου Μπενάκη, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία 85 καλλιτεχνών από 30 χώρες, τα οποία επιλέχθηκαν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην επετειακή διοργάνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μωρεσόπουλο οι φετινές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο διεθνές τμήμα του φεστιβάλ ξεπέρασαν τις 2.000 και ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. «Παρακολουθούμε τις τάσεις που αναδύονται διεθνώς και μας ενδιαφέρει να δίνουμε χώρο σε κάθε μία από αυτές. Ανάμεσα στους στόχους του φεστιβάλ, άλλωστε, είναι ν’ αναδείξει και την εξέλιξη του μέσου της φωτογραφίας.

Έτσι το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις που ξεφεύγουν από το συμβατικό φορμά, καλλιτέχνες που πειραματίζονται με τα υλικά και μας καλούν ν’ αναπτύξουμε μία διάδραση με το μέσο», τόνισε προσθέτοντας πως ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες βρίσκονται και 24 Έλληνες.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και φωτογραφικά εργαστήρια για οικογένειες και για πρόσφυγες τα οποία θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Δείτε festival.gr/home#intro">εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2017.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.