,

Αγάλματα στην άμμο


Αγάλματα στην άμμο
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ο Ανάκιν Σκαϊγουόκερ μισούσε την άμμο «γιατί είναι τραχιά, άγρια κι ενοχλητική, και εισχωρεί παντού». Ο Toshihiko Hosaka λατρεύει την άμμο, σε τέτοιο βαθμό που φιλοτεχνεί, από άμμο, τεράστια αντίγραφα τυραννοσαύρων ή του «Δαυίδ» του Μιχαήλ Άγγελου.

Μαζί με τον αμερικανό Καρλ Γιάρα, ο Τοσιχίκο Χοσάκα από την επαρχία Ακίτα της βόρειας Ιαπωνίας θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους γλύπτες άμμου στον κόσμο.

Αγάλματα στην άμμο

Χρησιμοποιεί μόνο νερό και άμμο. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί το έργο του, το ραντίζει με μια ειδική κόλλα, την οποία εξέλιξε σε συνεργασία με μια ιαπωνική εταιρεία χημικών, για να προστατεύει τον «Ποσειδώνα» ή το «Μαμούθ» που έχει φιλοτεχνήσει από τον άνεμο και τον ήλιο.

Αγάλματα στην άμμο

Τα έργα του μόνον επαίνους αποσπούν από όλον τον κόσμο. Ο τελευταίος ήταν στο Fulong International Sand Art Festival στην Ταϊβάν, στο οποίο 22 καλλιτέχνες άμμου διαγωνίστηκαν με θέμα «ο ήρωας».

Ο Τοσιχίκο Χοσάκα κέρδισε το πρώτο βραβείο απεικονίζοντας τον θρυλικό σαμουράι Μιγιαμότο Μουσάσι. Του πήρε τρεις μέρες για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα από άμμο του ξιφομάχου του 17ου αιώνα, ο οποίος έμεινε ανίκητος σε 60 μονομαχίες και συνέγραψε το περίφημο «Βιβλίο των Πέντε Δακτυλίων».

Αγάλματα στην άμμο

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.