,

Οδηγός για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel


Οδηγός για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το “Thor: Ragnarok”, η νέα ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντός της Marvel, το οποίο χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Νοεμβρίου. Για να είσαι προετοιμασμένος εδώ θα βρεις έναν αναλυτικό οδηγό με όλες τις ταινίες της Marvel, με τη χρονολογική σειρά που πρέπει να τις δει κάποιος.

1.      Captain America : The first Avenger

Η πρώτη ταινία της Marvel έκανε πρεμιέρα στις 22 Ιουλίου 2011. Σκηνοθετεί ο Joe Jonson  και πρωταγωνιστεί ο Chris Evans.

Υπόθεση : Ο στρατιώτης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Steve Rogers συμμετέχει σε ένα πείραμα όπου τον μετατρέπει στον Captain America. Θα μπορέσει αυτή τη φορά να σώσει τον κόσμο 

  1. Iron Man

Έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαΐου 2008. Σκηνοθετεί ο Jon Favreau  και πρωταγωνιστεί ο Robert Downey Jr.

Υπόθεση:  Η ζωή του του πανέξυπνου και διάσημου playboy Tony Stark αλλάζει μετά την απαγωγή του από την τρομοκρατική οργάνωση ” 10 Rings’.  Αποφασίζει μετά την απελευθέρωσή του να φτιάξει για τον ίδιο μια ”σιδερένια στολή” ως ισχυρό όπλο για να τους αντιμετωπίσει – και φυσικά για να σώσει την ανθρωπότητα.

  1. Iron Man 2

Έκανε πρεμιέρα στις 7 Μαΐου 2010. Σκηνοθετεί ο Jon Favreau  και πρωταγωνιστεί ο Robert Downey Jr.

Υπόθεση : Μετά την αποκάλυψη της αληθινής ταυτότητας του Iron Man, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών απαιτεί να αναλάβει τη διαχείριση των τεχνολογικών επιτευγμάτων και πατεντών της εταιρίας του. Παράλληλα, μια βιομηχανική ανταγωνίστρια και επιστήμονας από τη Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του Stark εναντίον του.

  1. Thor

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston και Antony Hopkins, σκηνοθετεί ο Kenneth Branagh. Έκανε πρεμιέρα στις 6 Μαΐου 2011.

Υπόθεση : Ο Thor είναι ένας πολύ γενναίος πολεμιστής με πολύ αλαζονική συμπεριφορά. Ο πατέρας του, βασιλιάς Odin, παίρνει πίσω τις δυνάμεις του και τον εξορίσει στη Γη. Ταπεινωμένος από αυτή την κίνηση του πατέρα του, προσπαθεί να πάρει πίσω τις δυνάμεις του ενώ ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο που έρχεται από το παρελθόν.

  1. The Incredible Hulk  

Πρωταγωνιστεί ο Edward Norton και σκηνοθετεί ο Luis Letterier. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου 2013.

Υπόθεση : Έπειτα από τη υπερβολική έκθεσή του σε ραδιενέργεια, o πυρηνικός φυσικός Bruce Banner μεταμορφώνεται σε Hulk και έτσι αποφασίζει να απομονωθεί από την αγαπημένη του Betty, προσπαθώντας να βρει μια θεραπεία για την κατάστασή του.

  1. Marvel’s The Avengers

Σκηνοθετεί ο Joss Whedon και πρωταγωνιστούν οι Chris Evans, Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Scarlett Jonhanson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Tom Hiddleston. H πρεμιέρα γίνεται στις 4 Μαΐου 2012.

Υπόθεση : Εξαιτίας των πειραμάτων της μυστικής υπηρεσίας S.H.I.E.L.D., επιστρέφει στη γη από το διάστημα ο Loki, ο διαβολικός αδερφός του Thor και έτσι η Γη δέχεται μια τεράστια επίθεση. Όλοι οι υπερήρωες συνασπίζονται για να γλιτώσουν την ανθρωπότητα από αυτή την απειλή.

  1. Iron Man 3

Σκηνοθετεί ο Shane Black και πρωταγωνιστούν οι Robert Downey Jr. και Gwyneth Paltrow.

Υπόθεση:  Μερικούς μήνες μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη, ο Tony Stark υποφέρει από μετατραυματικό στρες. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, δουλεύει διαρκώς φτιάχνοντας στολές  του Ιron Man, ισχυριζόμενος πως έτσι μπορέσει να προστατέψει τον εαυτό του και τα άτομα που αγαπά από πιθανούς κινδύνους. Παρόλα αυτά, όταν ο Μandarin, o αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας των 10 δαχτυλιδιών επιστρέφει, ο Stark πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να τον αντιμετωπίσει χωρίς την ”σιδερένια πανοπλία” του.

  1. Thor 2:  The dark world  

Σκηνοθετεί ο Alan Taylor και πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Natalie Portman και Tom Hiddleston. Έκανε πρεμιέρα στις 8 Νοεμβρίου 2013.

Υπόθεση : Μετά την αποτυχημένη του εισβολή στη Γη ο Loki βρίσκεται φυλακισμένος σε ένα κελί στην Asgard.  Στο μεταξύ, ο Thor αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μια ακόμα απειλή από τα παλιά, τον Malekith, που οδηγεί τα Dark Elves ενάντια στο λαό της Asgard

  1. Captain America 2 : The winter soldier

Ο Chris Evans μαζί με τη Scarlett Jonhanson επιστρέφουν στη δεύτερη ταινία του Captain America σε σκηνοθεσία των Antony και Joe Russo. Έκανε πρεμιέρα στις  4 Απριλίου 2014.

Υπόθεση :  Ο Captain America μαζί με τη μαζί με τη Black Widow έχουν ολοκληρώσει ένα μεγάλο αριθμό αποστολών στο πλαίσιο της δράσης του S.H.I.E.L.D. Όταν όμως ο Nick Furry δέχεται επίθεση από μια ομάδα αγνώστων, ο Steve Rogers αντιλαμβάνεται πως άτομα τις τρομοκρατικής οργάνωσης Hydra έχουν διεισδύσει μέσα στη S.H.I.E.L.D.  Oι δυο πρωταγωνιστές αρχίζουν να ψάχνουν απαντήσεις στο παρελθόν και έρχονται αντιμέτωποι με τον Winter Soldier.

10.  Guardians of the Galaxy  

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη 1 Αυγούστου του 2014 σε σκηνοθεσία του James Gunn και πρωταγωνιστές τους Chris Pratt, Vin Diesel, Zoe Saldana, Dave Batista, Bradley Cooper.

Υπόθεση :  O Peter Quill απήχθη από μια ομάδα πειρατών του διαστήματος το 1988. Λίγα χρόνια μετά, τον συναντάμε σε έναν έρημο πλανήτη, όπου αναζητάει μια πολύτιμη σφαίρα. Συλλαμβάνεται και κρατείται στη φυλακή Nova Corps, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με μια ομάδα κρατουμένων ώστε να ξεφύγει.

  1. Guardians of Galaxy Vol. 2

Το sequel έκανε πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2017 με τους ίδιους πιο πάνω συντελεστές.

Υπόθεση : Έξι μήνες μετά νίκη κατά του Ronan the Accuser, οι Guardians of Galaxy συνεχίζουν τη δράση τους ενάντια σε όσους απειλούν την ειρήνη στον γαλαξία. Ο Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket Racoon και  Baby Groot αναλαμβάνουν την αναζήτηση ενός πολύτιμου τεχνολογικά αντικειμένου. Όμως, οι Guardians of the Galaxy διαθέτουν αρκετούς εχθρούς, που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το έργο τους.                                                   

12.  Avengers 2 : Age of Ultron

Σκηνοθετεί ο Joss Whedon ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των ηρώων βρίσκονται οι Chris Evans, Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Scarlett Jonhanson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Elisabeth Olsen. H πρεμιέρα έγινε στις 1 Μαΐου 2015.

Υπόθεση : Ο Tony Stark, μετά την καταστροφή της μυστικής υπηρεσίας S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης. Κατά λάθος δημιουργεί τον Ultron, ένα ρομπότ το οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Avengers, ώστε να σώσουν ξανά τον κόσμο.

13.  AntMan

H δεύτερη φάση ταινιών από το σύμπαν της Marvel ολοκληρώνεται με το Ant-Man  σε σκηνοθεσία Peyton Reed και με πρωταγωνιστή τον Paul Rudd. Έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2015.

Υπόθεση : O κλέφτης Scott Lang βγαίνει από την φυλακή και επιστρέφει στις κακές του συνήθειες. Κλέβει, λοιπόν, μια στολή υψηλής τεχνολογίας μόνο για να διαπιστώσει ότι, στην πραγματικότητα, ο δημιουργός και εφευρέτης  Ηank Pym τον έχει προσλάβει για να την δοκιμάσει.

14.  Captain America 3 : Civil War

H τρίτη φάση των ταινιών της  Marvel εγκαινιάζεται  με την τρίτη ταινία του Captain America. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Chris Evans και ο Robert Downey Jr, ενώ σκηνοθετούν οι Αntony και Joe Russo. Η πρεμιέρα έγινε στις 6 Μαΐου 2016.

Υπόθεση : Μετά τα γεγονότα γύρω από τον Ultron, οι σχέσεις ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man διαταράσσονται, καθώς δημιουργείται ένα νέο όργανο το οποίο αποφασίζει να καλεί τους Avengers για δράση μόνο όποτε συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

15.  Doctor Strange

Πρωταγωνιστής του Doctor Strange είναι ο γνωστός σε όλους μας Benedict Cumberbatch ενώ την σκηνοθεσία την υπογράφει ο Scott Derrickson. H ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου 2016.

Υπόθεση : Ο νευροχειρουργός Stephen Strange τραυματίζεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και έτσι δε μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του. Μετά από αποτυχημένες ιατρικές θεραπείες, βρίσκεται στα Ιμαλάια, όπου θα μυηθεί σε αρχαίες μυστικές τέχνες.

  1. Spiderman Homecoming

Πρόκειται για το reboot του Spiderman. Τον Peter Parker αυτή τη φορά ενσαρκώνει ο  Tom Holland, ενώ σκηνοθετεί ο Jon Watts. H ταινία έκανε πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου 2017.

Υπόθεση : Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Αvengers, o νεαρός Peter Parker μάταια μάταια τον Tony Stark να τον κάνει επίσημο μέλος της ομάδας κι έτσι αναλαμβάνει μόνος του να αντιμετωπίσει τους εχθρούς που εμφανίζονται καθημερινά.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.